Dvorci Vojvodine, Carska bara i Belo Blato

izlet, Srbija

Opis destinacije

Podjite sa nama na turu na kojoj ćete čuti priču o dvorcima Vojvodine koji su nastajali tokom XVIII i početkom XX veka. Uživajte u prirodi Carkse bare i okusite specijalitete najmultikulturalnijeg sela u Vojvodini.

Informacije

SMESTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
 Datumi za 2020. godinu: 12.07; 09.08; 13.09; 11.10.

Promotivna cena: 2.290 RSD
Redovna cena:  2.490 RSD
 
Cena za penzionere: 1.990 RSD

Cena aranžmana obuhvata: 
- Prevoz turističkim autobusom prema program putovanja
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja ture
- Samo ulaznica u specijalni rezervat bez vožnje brodićem (odrasli 150 RSD, deca 100 RSD)
- Ulaznica za dvorac Fantast (180 RSD)
- Ulaznica za kaštel Ečku (150 RSD)

Cena aranžmana ne obuhvata: 
- Voznju brodićem po Carskoj bari (odrasli 300 RSD, deca 250 RSD – vožnja brodom, šetnja stazom I vodič uključeni u cenu)
- Ručak na salašu Lujza (oko 800 RSD)
- Piće tokom ručka
- Individualni troškovi

Podjite sa nama na turu na kojoj ćete čuti priču o dvorcima Vojvodine koji su nastajali tokom XVIII i početkom XX veka. Uživajte u prirodi Carkse bare i okusite specijalitete najmultikulturalnijeg sela u Vojvodini.
Polazak iz Novog Sada u 8:00 h sa parkinga kod hotela Sajam. Naše prvo zaustavljanje biće u  dvorcu Fantast, imanju veleposednika Bogdana Dunađerskog. Ovde ćemo čuti sagu o Dunđerskima ili kako ih je jedan inspirativan novinar nazvao "Vojvođanski Karingtoni! Razmrsivaćemo slojeve mitova i istine, te kontraverzne priče o najbogatijoj vojvođanskoj porodici koja u sebi nosi gospodski duh ali i delić prokletstva o kome se i danas priča. Posetićemo i crkvicu kojoj je Uroš Predič podario freske zamenivši likove svetaca sa likovima lokalnih ljudi. Pažnju će svakako privući i ergela konja a oni koji budu želeli, imaće prilike i za malo jahanja ili šetnje kroz parkove dvorca.

Put nastavljamo ka kaštelu Ečka u blizini Zrenjenina. Obilazak parka dvorca grofa Lazara Lukača i crkve iz 1711. godine, u kome je nekada svirao Franc List a glavni gost bio grof Esterhazi. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira.

Nakon obilaska odlazimo do specijalnog rezervata prirode Carska bara u kojem je svoje stanište našlo preko 150 vrsta ptica, među kojima se nalaze i prave retkosti evropske faune. Imaćemo priliku da iskusimo vožnje brodićem po zaštićenim delovima i upoznavanje sa bogatom florom i faunom ovog jedinstvenog predela u svetu uz zanimljivu priču vodiča. Ljubiteljima prirode na raspolaganju je i staza zdravlja u dužini od 4 km. 
Po završetku obilaska Carske bare odlazimo na ručak na salaš Lujza u Belom Blatu. U okviru salaša nalazi se manji zoološki vrt dok se u restoranu na salašu mogu degustirati specijaliteti ovog sela.

Belo Blato predstavlja jedinstveni konglomerat nacija, jezika i kultura. Obilazak malog  banatskog sela koje je poznato po tome što u njemu živi 20 nacionalnih zajednica. Od ukupno sedam jezika koji se govore u ovom mestu najzastupljeniji su srpski, bigarski, slovački i mađarski. Nakon obilaska sledi povratak za Novi Sad. Dolazak oko 20h. Kraj programa. 

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture.

MGLN

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama