Istanbul

Nova godina, Turska

već od 129€

Opis destinacije

Istanbul – “Da je celi svet država, Istanbul bi bio glavni grad!“ – Napoleon Biser Orijenta, prestonica Vizantije i Otomanske imperije, grad koji spaja Mramorno sa Crnim morem večna je inspiracija umetnika i pustolova! Isprepletanost prošlosti sa sadašnjicom čini doživljaj Istanbula posve jedinstvenim i nikada istim. Pridružite nam se u novogodišnjoj avanturi i otkrijte svoj magični Istanbul. Najveći grad republike Turske ,Istanbul, jedini je grad na svetu koji je podignut na dva kontinenta. Zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, Mramornim morem sa juga i vodama zaliva Zlatni rog sa severa, nekadašnji Carigrad, ima površinu od 5172 kvadratnih kilometara. Istanbul se može podeliti u 4 dela grada. Imamo centralni deo, stari Istanbul, moderni Istanbul i azijski deo. Ova raznolikost je jedna od glavnih privlačnosti Istanbula. Retko koji grad na svetu je menjao svoje ime i izgled koliko je nekadašnja prestonica Vizantijske imperije. Moglo bi se reći da verovatno nikada nije imao jedno ime koje je poštovalo ceo svet. U nekim državama grad se i danas zvanično zove drugačije. Na primer na grčkom je – Konstantinopolis (Konstantinopolj), a kroz istoriju se još javljaju i imena kao što su Vizantion, Novi ili Drugi Rim (secunda Roma), Augusta Antonija i drugi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Istanbul – Nova godina 2023.
6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUSOM
29. DECEMBAR 2022. – 03. JANUAR 2023.

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ (noćenje sa doručkom) + BUS PREVOZ
SmeštajUsluga1/21/31/4
Hotel DEMPA 3*BB149€139€129€
BB – noćenje sa doručkom.

- Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
- U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada. Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10 € i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
- Prevoz se može realizovati u blizini auto-puta – Kragujevac – Kapije Šamadije (Batočina), Niš – hotel Nais.
- Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
- Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 25€ po osobi.
- Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
- O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:
- Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd).
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Istanbulu u zoni Aksaraj Laleli.
- Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
- Boravišnu taksu.
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
- Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
- 1,80€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.30€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja. ***NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)***
- Rezervacija sedišta 10€ – plaćanje u agenciji.
- Troškovi promene već potvđenih rezevacija – 1000 dinara po promeni.
- Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate – 1000 dinara po promeni.
- Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. Agencija zadržava pravo otkazivanja žurke u slučaju zabrane održavanja skupova radi loše epidemiološke situacije. Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
- Individualne troškove putnika.
Hotel Dempa 3*
Smešten u Istanbul una idealnoj lokaciji, veliki bazar i džamija Sulejmanije udaljeni su 1,1 km od hotela. Sobe poseduju klima uredjaj I flat-screen TV. Sobe imaju sopstveno kupatilo. Dodatne pogodnosti uključuju papuče i besplatne toaletne potrepštine. U hotelskom restoranu koji se nalazi na poslednjem spratu, možete uživati u čarobnom pogledu na Mramorno more za vreme doručka.
29. decembar 2022. (četvrtak) – BEOGRAD – Srbija – Bugarska – Turska:
Polazak sa glavne beogradske autobuske stanice BAS u popodnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

30. decembar 2022. (petak) – Turska – ISTANBUL:
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Krećemo na našu prvu info turu i upoznavanje sa gradom. Odlazimo do trga Taksim. Ukoliko Istanbul uopšte ima centar, mogli bi reći da je Taksim upravo središte grada. Nakon info ture smeštamo se u hotel, vreme za osveženje i odmor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, preporučujemo šetnju na raskršću Zlatnog roga, Bosfora i Mramornog mora. Pored vrlo važnih i poznatih zdanja, ovaj deo grada sadrži prelepe ulice koje ukrašavaju drvene kuće, kafei sa malim baštama. Individalni povrataku hotel. Noćenje.

31. decembar 2022. (subota) – Turska – ISTANBUL:
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet – Miniaturk – najveći svetski park maketa u kojem se nalaze verne replike svih najznačajnijih istorijskih i modernih znamenitosti Turske. Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta i Topkapi palata – sedište osmanskih vladara, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk i stub Troglave zmije. Nakon obilaska slobodno vreme i mogućnost shopinga u Kapali čarsiji, jedan od najvećih svetskih bazara, specifičan po tome što će vas vratiti stotinama godina u prošlost. Nakon Kapali čarsije povratak u smeštaj i spremanje za najluđu noć. Doček Nove godine!!! Noćenje.

01. januar 2023. (nedelja) – Turska – ISTANBUL:
Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska Azijskog dela Istanbula. Krenućemo u osvajanje Azije. Prelazimo najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta gde nam se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Penjemo se na vidikovac Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na Bosfor i evropski deo grada, tako i na azijski deo Istanbula. Nakon fotkanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljamo dalje do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled na Devojačku kulu i Evropu uz zalazak sunca i talase Bosfora nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Povratak u smeštaj. Repriza novogodišnje noći. Noćenje.

02. januar 2023. (ponedeljak) – Turska – Bugarska:
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni obilazak, krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokej kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). U večernjim satima napuštamo Istanbul. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje…

03. januar 2023. (utorak) – Srbija:
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
Uplate preko računa:
- 3000 RSD prilikom rezervacije (po osobi),
- 5000 RSD – 15 dana od dana prijave,
- ostatak 30 dana pre početka aranžmana (najkasnije do 29.11.2022).

Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

G2T

Video

Zimovanje

2022 / 2023

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama