Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
29.12.2023.

Regularna cena
1.250,00 EUR

FIRST MINUTE
Važi za sve prijave do 16.10.2023.
1.150,00 EUR

Šta je uključeno
- Smeštaj
- Prevoz
- Transfer od Beograda do Budimpešte.
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Aman, u ekonomskoj klasi sa 10 kg ručnog prtljaga
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Aman – Budimpešta, u ekonomskoj klasi sa 10 kg ručnog prtljaga
- Transfer na relaciji Budimpešta - Beograd
- Hrana
- 7 × Večera , 7 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Viza za Jordan
- Doplata za dodatni prtljag do 20kg - do 55eur po pravcu

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izlet u Džeraš (Jerash)
Cena: 60,00 EUR
Jedan je od najposećenijih lokaliteta u Jordanu, posle Petre i Wadi Rum pustinje. Antički grad koji krije tragove naseljenosti od pre 6500 godina. Zlatno doba grada bilo je za vreme vladavine Rimljana pa je i danas jedno od najbolje očuvanih provincijskih gradova starog Rima. Ovo izuzetno vredno nasleđe, kombinacija uticaja stare Grčke, Rima, Mediterana i Orijenta, otkriveno je pre 70 godina i mesto je vekovnog prožimanja istoka i zapada. Danas je moderan grad sa oko 50.000 stanovnika, većinom Arapa, Palestinaca, Kurda i Jermena. Kao i svi drugi gradovi u Jordanu, neverovatno je mesto gde možete uživati u skladu i mešavini kultura i naroda istoka. 

Dvodnevni fakultativni izlet u Petru
Cena: 115,00 EUR
Smeštena između Crvenog i Mrtvog mora i naseljena od praistorijskih vremena sve do 7. veka; glavni grad Nabatejaca u izrezbaren u steni; u vreme helenističkog i rimskog doba, postao je glavni karavan centar za tamjan Arabije, svilu iz Kine i začine Indije; raskrsnice između Arabije, Egipta i Sirije. Petra je poluizgrađena, polu izrezbarena u kamenu, a okružena je planinama prožetim prolazima i klisurama. Genijalan sistem upravljanja vodama omogućio je ekstenzivno rešavanje suštinski sušnog područja tokom vladavine Nabatejaca, Rima i Vizantijskog perioda. To je jedna od najbogatijih i najvećih arheoloških nalazišta na svetu postavljena u dominantnom pejzažu peščara. Izvanredna univerzalna vrijednost Petre nalazi se u arhitekturi grobnica i hramova; ostatcima kanala, tunela i brana za preusmeravanje vode koje su se kombinovale sa ogromnom mrežom cisterni i rezervoara koji su sakupljali sezonske kiše; kao i obimni arheološki ostaci - hramovi, crkve i druge javne zgrade. Mešavina helenističkih arhitektonskih fasada sa tradicionalnim izrezbarenim u kamenu hramovima/grobnicama Nabatejaca - uključujući Trezor, grobnicu Urn, grobnicu Korintan i Deir ("manastir") - predstavlja jedinstveno umetničko dostignuće i izuzetnu arhitektonsku celinu prvih vekova pne. Raznovrsni arheološki ostaci i arhitektonski spomenici od praistorije do srednjovekovnog perioda nose izuzetno svedočanstvo o sada izgubljenim civilizacijama koje su nasleđivale jedna drugu na ovoj lokaciji.Trajanje izleta je 2 dana. Cenu uljučuje: transferi, lokalni vodič i ulaznice prema planu i programu fakultativnog izleta.

Trajanje izleta: 2 dana

U cenu su uljučeni: transferi, lokalni vodič i ulaznice

Fakultativni izlet u Wadi Rum pustinju
Cena: 130,00 EUR
Wadi Rum se naziva i ,,Dolina Meseca“ baš zbog njenih nestvarnih pejzaža koji ne izgledaju baš ovozemaljski. Ova pustinja se nalazi nedaleko od granice sa Saudijskom Arabijom. U Wadi Rum-u se prožimaju i smenjuju pejzaži poput uskih klanaca, prirodnih lukova pa sve do vrtoglavih litica, pustinjskog rastinja i pećina. Ponegde je pesak žut, negde jarko narandžast a negde je teren prekriven sitnim kamenjen. Sam naziv Wadi Rum u prevodu znači uzdiguta dolina, a najviša tačka u pustinji je planina Um Dami i visine je 1800 metara. Trajanje izleta je 2 dana. Cenu uključuje: prevoz, lokalni vodič, ulaznice, prenoćište u kampu, večera i doručak, jahanje kamila i vožnju džipovima.           

U cenu je uključeno: prevoz, lokalni vodič, ulaznice, prenoćište u kampu, večera i doručak.

U cenu nisu uključeni individualni troškovi kao ni individualno iznajmljivanje džipa, kamile ili balona.

Krstarenje Akabom
Cena: 60,00 EUR
Dvočasovno krstarenje zalivom Crvenog mora između Jordana, Izraela, Egipta i Saudijske Arabije, koje privlači brojne ronioce iz celog sveta. Prilika za snorkeling u podvodnom vojnom muzeju okruženog šarenolikim koralima. Muzej je napravio kralj Abdulah II potopivši različite vrste tenkova, borbenih vozila i putnički avion, koji danas predstavljaju pravu atrakciju za sve ronioce. Ručak na brodu.
Hotel ****
Hotel 4* (prema lokalnoj kategorizaciji) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi polupansiona. Tačno ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Hotel ***
Hotel *** je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi polupansiona. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.  

Kamp
Kamp nudi nezaboravno iskustvo u vidu smeštaja u pustinji Wadi Rum. Usluga na bazi noćenja sa doručkom u šatorima sa klimom, sopstvenim TWC.
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let iz Budimpešte za Aman u 06.00 (FR 5097). Dolazak u Aman u 11.20h. Transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. 

Dan 2: Fakultativni izlet u Džeraš (Jerash)
Kroz Hadrijanovu kapiju ulazimo u Džeraš, antički grad koji još i nazivaju „Pompejom Istoka“ zahvaljujući brojnim ruševinama iz vremena antike. Smatra se jednim od najbolje očuvanih antičkih gradova na Bliskom istoku. Obilazimo Ovalni trg, šetamo predivnom dugom ulicom Kardo Maximus, oivičenom sa mnoštvom stubova, kojom ćemo doći do Severne kapije odakle put dalje vodi ka Siriji. Posećujemo i hram posvećen Artemidi koja je u to vreme bila zaštitnica grada. Nakon obilaska, povratak u Aman. Mogućnost odlaska u šetnju čuvenom „Rainbow Street“. 

Dan 3: Planina Nebo, Mrtvo more i putovanje za Wadi Musu
U jutarnjim satima napuštamo smeštaj i polazimo za Wadi Musu u Petri. Mogućnost za odlazak i posetu svete reke Jordana, svetom mestu gde je Isus Hrist kršten i mestu koje čini prirodnu vodenu granicu sa Izraelom. Usputno stajanje i obilazak planine Nebo, mesto odakle je Mojsije prvi put video Obećanu Zemlju i poseta franjevačkoj crkvi, gde možemo videti najlepše očuvane mozaike. Nastavak putovanja i obilazak Mrtvog mora, najneobičnijeg na svetu, koje godinama privlaci hiljade turista iz celog sveta. Aristotel je pisao o inzvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tačku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svetu oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i okeana. Kupamo se i mažemo čuvenim lekovitim blatom iz Mrtvog mora, nakon čega nastavljamo putovanje i smeštamo se u hotel u Wadi Musi u Petri. Proslava Nove godine uz večeru i muziku.

Dan 4: Dvodnevni fakultativni izlet u Petru
Istražujemo svaki kutak glavnog grada nekadašnjeg Nabatejskog carstva. Često nazivan i „ružičasti grad“ zbog specifične boje stena u koje je uklesan. Prolazimo kroz kanjon Sik, koji nas vodi do čuvene Riznice, brojna pećinska svetilišta, pozorište, slavne grobnice kraljevske porodice, isklesane u steni...  Upućujemo se do Manastira koji pored Riznice i Sika, predstavlja jedan od glavnih spomenika Petre. Do njega vodi 850 stepenika sa mnoštvom mesta za odmor. Ispijamo čaj na vidikovcu odakle se pruža predivan pogled na Manastir i celu Petru.Danas je na listi Unesko kulturne baštine i spada u jedno od sedam svetskih čuda i privlači putnike iz svih delova sveta. Povratak u smeštaj.

Dan 5: Nastavak fakultativnog izleta u Petru i odlazak u Wadi Rum
Drugi dan obilazimokraljevske grobnice i riznice u pećinama. Koristimo priliku za kupovinu suvenira i pravljenje najlepših fotografija u Petri. Oko podneva napuštamo Petru i krećemo u Wadi Rum pustinju. U popodnevnim časovima smeštamo se u kamp i krećemo na fakultativni izlet – Wadi Rum pustinja. Započinjemo dvočasovni džip safari kroz crvenu pustinju, skoro pa netaknutu od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predelima peščane i kamene pustinje, pešačimo, jašemo kamile i pravimo najlepše fotografije… Uživamo u nestvarnom zalasku sunca u pustinj, nakon čega odlazimo u kamp gde nas čeka večera spremljena na tradicionalni način. 

Dan 6: Fakultativni izlet - Krstarenje Akabom
Nakon izlaska sunca u pustinji, ispijamo čaj i krećemo ka Akabi. Fakultativni izlet – Krstarenje Akabom. Dvočasovno krstarenje zalivom Crvenog mora između Jordana, Izraela, Egipta i Saudijske Arabije, koje privlači brojne ronioce iz celog sveta. Prilika za snorkeling u podvodnom vojnom muzeju okruženog šarenolikim koralima. Muzej je napravio kralj Abdulah II potopivši različite vrste tenkova, borbenih vozila i putnički avion, koji danas predstavljaju pravu atrakciju za sve ronioce. Ručak na brodu. Slobodno vreme za kupanje i snorkeling. Povratak u smeštaj i slobodno vreme. 

Dan 7: Transfer do Amana i obilazak grada Aman
Napuštamo smeštaj u jutarnjim satima i krećemo nazad ka Amanu. Idemo u obilazak grada Aman. Aman, glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 miliona stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svetu. Broj turista je i dalje mali, ali poslednjih godina se povećava. Bogato nasleđe i duh istoka sve više privlače pažnju putnika širom sveta. Grad koji je stvoren za istraživanje i uživanje u čarima Istoka. Obilazimo čuvenu Citadelu, smeštenu na jednom od sedam brda Amana sa koje se pruža neverovatan pogled na sam grad. Obilazimo hramove, muzej, Omayyad palatu i brojne druge lokalitete. Izlet nastavljamo vožnjom do čuvenog Rimskog Teatra u samom srcu grada, pa nas ovaj dan nekako šeta između Rima i Akropolja dok koračate sokacima pustinjskog grada Istoka. Upoznavanje sa ulicama glavnog grada Jordana nastavljamo vožnjom i posetom džamiji Kralja. Nakon obilaska, smeštaj u hotel.

Dan 8: Dolazak u Beograd i kraj putovanja
Napuštanje smeštaja polazak na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Budimpeštu u 11.55h (FR 5096). Dolazak u Budimpeštu u 13.45h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama