Kapadokija

Kapadokija, Turska

već od 289€

Opis destinacije

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog. Kapadokija je jedna od najposećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svetske baštine UNESCO.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TerminTip1/21/3
25.11.2021.Noćenje sa doručkom429429
02.12.2021.Noćenje sa doručkom429429
09.12.2021.Noćenje sa doručkom499499
16.12.2021.Noćenje sa doručkom399399
23.12.2021.Noćenje sa doručkom419419
30.12.2021.Noćenje sa doručkom439439
06.01.2022.Noćenje sa doručkom379379
13.01.2022.Noćenje sa doručkom309309
20.01.2022.Noćenje sa doručkom329329
27.01.2022.Noćenje sa doručkom329329
10.02.2022.Noćenje sa doručkom289289
14.02.2022.Noćenje sa doručkom349349
17.02.2022.Noćenje sa doručkom289289
24.02.2022.Noćenje sa doručkom329329
03.03.2022.Noćenje sa doručkom289289
10.03.2022.Noćenje sa doručkom289289
17.03.2022.Noćenje sa doručkom339339
24.03.2022.Noćenje sa doručkom359359

CENA UKLJUČUJE:
- 4 noćenja sa doručkom u tradicionalnom boutique hotelu tipa Grand Cappadocia, Heybe Hotel & Spa, Vintage Cave House ili sličan...
- Povratne avio karte na relaciji Beograd - Istanbul - Kayseri - Istanbul - Beograd.
- Ručni prtljag do 8kg
- Aerodromske takse
- Transfer Aerodrom - hotel - Aerodrom.
- Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodiča tokom putovanja, za vreme boravka, kao i u toku realizacije fakultativnih izleta.
- Administrativne troškove (30€)

CENA NE UKLJUČUJE:
- Putno zdravstveno osiguranje
- Kofer do 20kg - 25 €
- Fakultativne izlete
- Doplata za jednokrevetnu sobu - 80 €
- Individualne troškove

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:
- Mistična Kapadokija «Severna tzv. crvena tura» – Cena 40 €
- Kapadokija iz vazduha«Čarobni let balonom» – Cena od 100 € - 150 €
- Tradicionalno Tursko veče - Cena 35 €
- Drevna Kapadokija «Južna tzv. zelena tura» - Cena 40 €
- QUAD BIKE tura – Cena 25 €
Boutique Hotel Grand Capadocia
Hotel Grand Cappadocia se nalazi u gradu Goreme, najvažnijem regionu Kapadokije, mestu odakle najbolje možete obići sve izlete i aktivnosti. Hotel se nalazi u samom centru grada, veoma je blizu područja leta balonima, mesto odakle se baloni dižu u nebo. Hotelske sobe, lepo su uređene i imaju prostor za sedenje, opremljene su flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Gostima su na raspolaganju grejanje, klima-uređaj i besplatan WiFi, kupatilo sa tušem i fenom za kosu. 

Heybe Hotel & Spa
Lociran u istorijskom centru, Heybe Hotel je na samo 5 minuta hoda od autobuskog terminala. Najbliži aerodrom udaljen je 40 km od hotela. Zelve muzej na otvorenom je na 9 minuta od hotela, dok je Uçhisar tvrđava udaljena 4km od hotela.
Hotel poseduje ukupno 33 soba, od toga: 3 suite sobe, od kojih jedna poseduje i balkon, 30 klasičnih soba ušuškanih među zidovima od kamena, sa dekoracijom u klasičnom turskom stilu, udobnim krevetima i sopstvenim kupatilima.
Heybe Hotel ima unikatno dizajniran unutrašnji bazen i luksuzan turski spa centar. Gosti mogu doručkovati sa fascinirajućim pogledom na čuvene šarene balone u letu ili sa pogledom na predeo Göreme i Uçhisar tvrđavu.

Vintage Cave House Hotel
Hotel se nalazi u Goreme naselju u kom se može uživati u prelepom pogledu na doline i brda, a vrlo često i fascinirajućem nebu punom čuvenih balona u letu. 
Nekadašnja kuća koja se ovde nalazila bila je vlasništvo izvesnog odličnog građevinara Osmana koji je izgradio mnoge kuće i hotele u Goreme naselju. Njegov sin je ostvario očevu dugogodišnju želju da od njihove porodične kuće izgradi hotel, te se danas može uživati u prelepoj atmosferi hotela, građenom sa puno ljubavi i strpljenja. 
Sobe su jedinstvene, izgrađene u kamenu, sa klasičnom turskom dekoracijom i udobnim krevetima, sa sopstvenim kupatilima. 
1.DAN: BEOGRAD - ISTANBUL - KAYSERI - GOREME
Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla”. Check in - poletanje za Istanbul u 12:05h (broj leta PC 372). Dolazak u Istanbul je planiran u 15:50h, po lokalnom vremenu na aerodrom Sabiha Gokcen. Nastavak putovanja ka Kapadokiji, presedanje na let PC 2738, poletanje u 19:25h, a sletanje u 20:50h. Transfer do hotela. Noćenje.

2.DAN: MISTIČNA KAPADOKIJA
Doručak. Nakon doručka odlazak na celodnevni fakultativni izlet MISTIČNA KAPADOKIJA «Severna tzv.crvena tura». Tokom ove prelepe ture imate priliku da se upoznate sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao pre 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zaštitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

3.DAN: ČAROBNI LET BALONOM - TURSKO VEČE
Doručak. U ranim jutarnjim časovima nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» - Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polećemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. U večernjim časovima mogućunost fakultativnog odlaska na Tradicionalno TURSKO VEČE uz ples i muziku, te tradicionalnu hranu i piće. Uživajte u večernjem programu i opustite se uz čari tradicionalnog programa koji traje do kasnih večernjih sati. Noćenje.

4.DAN: DREVNA KAPADOKIJA
Doručak. Nakon doručka moguć fakultativni odlazak na izlet Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura». Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz VII veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN: KAPADOKIJA - BEOGRAD
Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom. Prijava za let Pegasus Airlines-a za Istanbul, PC 2731 u 08:10h. Sletanje u Istanbul u 09:40h. Nastavak leta za Beograd na letu PC 371 u 11:35h, sa očekivanim sletanjem u Beograd u 11:25h, po lokalnom vremenu. Kraj programa.
Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.

RPS

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama