Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 599€

Opis destinacije

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Portugal 
LISABON 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Polazak – PovratakSmeštaj i uslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu
sobu
15.04. – 18.04.2023.VIP EXECUTIVE PICOAS 4* Noćenje sa doručkom699€160€
22.04. – 25.04.2023.HOTEL ANJOS 3*
Noćenje sa doručkom
639€140€
29.04. – 02.05.2023.HOTEL VIP ZURIQUE 3* Noćenje sa doručkom669€150€
06.05. – 09.05.2023.HOTEL ANJOS 3*
Noćenje sa doručkom
599€140€
13.05. – 16.05.2023.HOTEL ANJOS 3*
Noćenje sa doručkom
599€140€
20.05. – 23.05.2023.HOTEL ANJOS 3*
Noćenje sa doručkom
599€140€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji  Beograd-Lisabon-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u izabranom hotelu  prema datumu putovanja sa 3* ili 4* u standardnim dvokrevetnim sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom  (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji i  troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 61,56 evra. Konačan iznos  avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre  započinjanja putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji), gradska boravišna taksa  koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 6 evra), međunarodno putno  zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje Covida, individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih  putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom  prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši u Lisabonu, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu  pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. 
Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati): U cenu je uključen transfer autobusom  u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu.  Cena izleta: 70 evra 
Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 9 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji  vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra 
Fado veče: U cenu je uključen prevoz, večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 65 evra 

Vip Executive Picoas Hotel 4*, Rua Filipe Folque, No. 12, 1069-191 Lisboa ili sličan https://www.viphotels.com/en/Menu/Hotels/Portugal/Vip-Executive-Picoas/About-Hotel.aspx Hotel se nalazi u srcu Lisabona i omogućava gostimo da stignu do aerodroma za 15 minuta, a do istorijskog  centra za 5 minuta. Na samo 2 minuta hoda od hotela nalazi se metro stanica Picoas, a na 4 minuta Parque  metro stanica. U blizini se nalazi čuvena robna kuća El Corte Ingles. U hotelu je na raspolagu besplatan  Wi-fi. Hotel ima 131 sobu koje su klimatizovane i imaju mini bar, bežični internet, kablovski TV, fen za  kosu. Bar se nalazi u prizemlju, dok se restoran nalazi na 5. spratu u kojem možete uživati u raznovrsnom  doručku uz vrhunski pogled na grad. 

Hotel Anjos 3* Rua Andrade 161170-015 Lisbon ili sličan  
Webaite: https://www.anjoshotel.com/ 
Hotel se nalazi u centru grada, na samo 2 minuta hoda od stanice metroa Intendente i na 15 minuta hoda  od živahne Avenide da Liberdade. Trg Markiza de Pombala i park Eduarda VII udaljeni su 2 km od hotela  Anjos, dok je međunarodni aerodrom u Lisabonu udaljen 12 minuta vožnje. Hotel nudi besplatan Wi-Fi i  24-časovnu recepciju, Klimatizovane sobe maju TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, sef i  moderno sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola služi se  svakog dana u sali za doručak. 

Hotel Vip Executive Zurique 3* sli sličan 
Rua Ivone Silva, 18, Lisbon, 1050-124, Portugal 
Website: http://www.viphotels.com/en/Hoteis/VipExecutive/VipExecutiveZurique/OHotel.aspx Moderan hotel sa tri zvedice nalazi se u centru Lisabona, na samo100 metara od najbliže metro stanice.  Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa  kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.  Hotel ima sezonski otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu. 

1. dan (subota) BEOGRAD – LISABON 
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 11:00 časova ispred šaltera Big Blue. Poletanje za Lisabon  u 13:15 časova (let JU490). Sletanje u Lisabon u 16:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada  autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio,  Restauradores, velika Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda  VII, odakle se grad širi prema severu. U zapadnom delu grada obilazi se Park Nacija, novi deo grada nastao  1998. godine kada se u Lisabonu održala velika svetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa  preko 5 hiljada vrsta flore i faune iz celog sveta. U istočnom delu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle  su kretali na svoja velika putovanja mnogi poznati moreplovci, velelepni manastrir Svetog Žeronima,  Spomenik otkrićima i kula Belem. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje. 

2. dan (nedelja) LISABON  
Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da  Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. 
Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je  1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja  do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u  kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom  Kasinu. 

3. dan (ponedeljak) LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Obidoš,  Batalju, Nazare i Fatimu. Povratak u hotel. Noćenje. 
Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo  okrečenim kućama,Batalje i poseta dominikanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu  sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine),  Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom i sveto mesto katoličkih hodočasnika, Fatimu u kojoj se  nalazi crkva posvećena Devici Mariji. 

4. dan (utorak) LISABON– BEOGRAD  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd  u 23:05h (let JU 495). Sletanje u Beograd u 03:55 časova, narednog dana (sreda). 

- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama