Ohrid - Makedonski biser

Ohrid, Makedonija

već od 95€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID  
NOVOGODISNJE PUTOVANJE 2024. 
MAKEDONSKI BISER 
“Ko ga jednom poseti, uvek mu se vraća” 

TERMIN
5 DANA / 2 NOĆENJA
HOTELCENA PAKETA PO OSOBIPOLAZAK IZ NIŠA I LESKOVCA
30.12.-03.01.2024.Hotel SILEKS 4*
Ohrid – Sv. Stefan
99€95€
Cena paketa je sa polaskom iz:
Preljine, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca.
Obavezna doplata kod hotela Silex:
∙ doplata u hotelu za docek Nove godine (svecana vecera uz muziku i neograniceno konzumiranje domaceg pica) 45€ ∙ repriza Nove godine (svecana vecera uz muziku i dva pica ) 30€
∙ placanje prilikom dolaska na recepciju hotela.
Doplata za transfere iz drugih gradova
za polazak iz Užica 15€ (transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 13€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA 
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema) 
- smeštaj u hotelu Sileks 4* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa doručkom,  
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča 
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja 
- troškove organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA 
- putno zdravstveno osiguranje  
- individualne troškove 
- fakultativne izlete 
- boravisna taksa 1€ po danu po osobi  

POPUSTI ZA DECU 
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte). 
- Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu. 

DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata 25 € 
- Nema umenjenja cene za sopstveni prevoz. 
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna  težina prtljaga je 20 kg. 
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €-ISKLJUCIVO NA UPIT 
- Doplata za jednokrevetnu sobu 35 € u hotelu Silex 4*-ISKLJUCIVO NA UPIT 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Odlazak do svetog Nauma i Biljaninih izvora 15 € (minimum 25 osoba) 
- Obilazak Vevčana i Struge 15€, cena za decu 10 € (minimum 25 osoba) 
- Krstarenje Ohridom 10 € (minimum 25 osoba) 
HOTEL „SILEKS“ ★★★★ 
Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridkog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan. On poseduje  privatnu plažu, veliki bazen i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s kablovskim kanalima. 
U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića. Na peščanoj plaži hotela Sileks očekuju vas restoran, igralište, suncobrani i ležaljke. U okviru objekta su  vam na raspolaganju tereni za tenis, košarku i fudbal. Takođe možete uzeti učešća i u raznovrsnim  programima aktivnosti, uživati u koncertima i izvođenjima ili se počastiti masažom. Centar Ohrida je udaljen 4 km, a ohridski aerodrom 10 km. 

HOTEL „PRESTOL” ★★★ Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 7  km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u  posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama  sa balkonom i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom  hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima uređaj, sef, mini 
bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na  raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i  bankete. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski). 

1.Dan– ČAČAK (30.12.2023.) 
Polazak iz Preljine u 21h. Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Putnici  ce biti obavesteni dva dana pre polaska o svim detaljima polaska. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi  odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja. 

2. Dan –OHRID(31.12.2023.) 
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada  poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova  tvrđava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “SILEX” 4* koji se nalazi uz samo Ohridsko  jezero. Slobodno vreme za individualni doček Nove godine u restoranu hotela Silex 4*. Noćenje.

3. Dan - OHRID – VEVČANI-STRUGA – OHRID (01.01.2024.) 
Kasni doručak. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno do Vevčana. Voznja prema Vevčanima. Obilazak znamenitosti i  slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge i krace zadržavanje. Povratak do centra Ohrida i slobodno vreme.  Odlazak u hotel. Slobodno vreme za individualnu reprizu Nove godine u restorau hotela Silex 4*. Noćenje.  

4.Dan -OHRID –- MANASTIR SVETI NAUM – BILJANINI IZVORI - KRALJEVO (02.01.2024.) Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do manastir Sv. Nauma. Obilazak manastira  Svetog Nauma koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero, okolne planine  i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti  se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Po povratku u Ohrid, slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Biljanine  izvore. Oko 17 časova povratak za Srbiju. 

5 .Dan - KRALJEVO (03.01.2024.) 
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovma.( oko 02h) .Kraj puta. 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.03.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama