Solun

Solun, Grčka

već od 125€

Opis destinacije

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Cena paket aranžmana
TERMINSMEŠTAJuslugaFirst minute cenaRedovna cena
15.02.-18.02.
Hotel 3* u
centru grada
ND125€149€
23.03.-26.03.ND125€149€
13.04.-16.04.ND125149
POLAZAK IZ GRADOVA/MESTABEOGRAD, KRAGUJEVAC, NIŠ, AUTOPUT
TRANSFERI
ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA B., KRUŠEVAC, TOPOLA, ARANĐELOVACuključeno u cenu
NOVI SAD, POŽEGA, ZAJEČAR19€
UŽICE, VALJEVO25€

PAKET ARANŽMAN OBUHVATA : 
- prevoz autobusom turističke klase: klima-DVD-Mp3 
- smeštaj u izabranom hotelu na bazi 2 noćenja sa  doručkom (buffet) 
- troškove organizacije, vodiča-pratioca grupe

PAKET ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- lokalne takse, plaćaju se na recepciji hotela (oko  1,5€) 
- ostale nepomenute usluge

FAKULTATIVNI IZLETI: minimum za realizaciju 30 putnika 
- OLIMP (prevoz+vodič)……………………………… 30 €  ∙ 
Hotel Anessis 3* se nalazi u centru Soluna, nedaleko od mnogih znamenitosti grada, Crkve Svetog Dimitrija, Aristotelovog  trga... U ponudi su elegantno uređene sobe. Svakog dana se služi doručak na bazi švedskog stola. Besplatan bežični  internet možete koristiti u celom objektu. Sve klimatizovane sobe poseduju flat-screen TV, sef i frižider. Pored toga sadrže  kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. 

Hotel Vergina 3* se nalazi na odličnoj lokaciji u centru Soluna, na 200 metara od Nove železničke stanice i na samo par  minuta hoda od glavne trgovačke oblasti. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Zajedničke prostorije i sobe uređene su u toplim bojama i uključuju moderan nameštaj. Smeštajne jedinice izlaze na  balkon i sadrže klima-uređaj, TV i frižider. 
Ponuda hotela obuhvata udoban smeštaj i doručak na bazi švedskog stola koji je obogaćen jelima domaće kuhinje. Gosti  mogu da uživaju u lagodnom boravku jer su im na raspolaganju recepcija koja radi non-stop, hotelski restoran i bar. 

l.dan BEOGRAD-KRAGUJEVAC-NIŠ 
Polazak iz Novog Sada u 19:00, Beograda u 20:30 (sa turističkog terminala kod Kuće cveća),  Kragujevca u 21:15 (parking između Roda centra i Hale Jezero), polasci iz KRALJEVA, ČAČKA, TOPOLE,  ARANĐELOVCA, KRUŠEVCA, VRNJAČKE BANJE-transfer, NIŠA 23:45(NIS pumpa). Noćna vožnja sa  pauzama za osveženje. 

2.dan S O L U N  
Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Turistički obilazak grada: Bela kula, pozorište, spomenik  Akesandra Velikog... Odlazak u tržni centar Cosmos. Slobodno vreme za kupovinu novogodišnjih  poklona. Posle shoping-a nastavak razgleda grada: Galerijev luk, Rotonda, ulica Egnatia, crkva Svete  Sofije, Aristotelov trg, tursko kupatilo... Smeštaj u hotel. Noćenje.  

3.dan S O L U N 
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska  planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke  (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisia, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga  odlazak do Paralije. Živopisnog gradića na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom  mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane… Povratak u  Solun. Noćenje. 

4.dan SOLUN - NIŠ-KRAGUJEVAC-BEOGRAD 
Doručak. U 12h napuštanje hotela. Obilazak Crkve Svetog Dimitrija odlazak na Srpsko Vojničko groblje na Zejtinliku. U 14:00 je polazak za Srbiju. Putovanje sa pauzama za osveženje. Dolazak u kasnim  noćnim satima.

Plaćanje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

- 30% pri rezervaciji, ostatak 10 dana pre polaska na putovanje- gotovinom ili kreditnim karticama
- 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.

HKG

Video

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama