Toskana i Umbria

više destinacija, Italija

već od 159€

Opis destinacije

UMBRIJA - Jedna od 20 regija Italije. Poznata je kao ,zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto… TOSKANA - Regija Italije u kojoj su uključena sva čula. Brežuljkasti predeli,aleje čempresa,neprocenjivo blago samo su neki od razloga zbog kojih preporučujemp posetu Toskane. PERUGIA - Prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perugini’’ (poljupci iz Peruđe). ASISSI - Impozantna struktura malog mesta na padini brda Monte Subasija gotovo da se uopšte nije promenila od vremena kada je živeo sv.Franja Asiški. MONTEPULCIANO - Srednjovjekovni i renesansni gradić na brdu Montepulciano. Karakteristika grada su uske uličice i prelepa arhitektura,a njegov pečat je svakako vino Montepulciano d'Abruzzo. AREZZO - Grad čiji izgled karakterišu palate bogatih trgovaca.Rodni grad Frančeska Petrarke.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
NOVA ITALIJA - UMBRIA i TOSKANA 
MONTEPULCIANO I CHIANCIANO TERME SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA : PERUGIA - ASSISI - AREZZO - CORTONA
PAKET ARANŽMAN 6 DANA : AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL 3*13.04.2023.
18.04.2023.
UslugaBr. dana/noći6/3
ND
Redovna cena199€
SPECIJALNA PONUDA159€
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja,
- Smeštaj na bazi 3 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije / vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 0.8eur/danu i 4* 1eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 60eur
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
- Peruđa i Asisi 30€ /deca do 12 god.20€
- Arezzo I Cortona - 30 €/deca 20 €
Hotel Michelangelo 4* hotel-michelangelo.it

Hotel Michelangelo se nalazi 600 m od centra Chianciano Terme, skriven u parku površine oko 4 hektara. Otvoreni bazen za odrasle i decu, kuglana i tenis, panoramska terasa sa solarijumom i finskom saunom. Sve sobe imaju tv i kupatilo. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Monica 3* hotelmonica-chiancianoterme.it/hotel-monica se nalazi u Chianciano termama. Opremljen je restoranom I barom. Sve sobe su ½ I 1/3. Doručak se služi na bazi švedskog stola-kontinentalni.
1. DAN BEOGRAD
Sastanak grupe u 16:30h na parking Sava Centra. Polazak u 17:00h. Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN CHIANCIANO TERME
Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN CHIANCIANO TERME – PERUGIA – ASSISI – CHIANCIANO TERME (Putovanje Uskrs Toskana Umbrija Peruđa)
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu sa mini metroom odlazimo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: glavni gradski trg - Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano Terme. Noćenje.

4. DAN CHIANCIANO TERME – CORTONA – AREZZO (Putovanje Uskrs Toskana Umbrija Peruđa)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Kortonu i Arezzo. Prvo ćemo posetiti Kortonu koja se nalazi na brdu visoko iznad ravnice Kijana. Kortona je jedno od najstarijih naselja iz etrurskog doba. Razgledanje grada: Piazza della Republica, Palazzo Comunale, Piazza Signorelli, Teatar Signiorelli, Palazzo Casali… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Arezzu – rodnom gradu Frančeska Petrarke I domu najposećenijeg festival a viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada: Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki Sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Noćenje.

5. DAN CHIANCIANO TERME – MONTEPULCIANO (Putovanje Uskrs Toskana Umbrija Peruđa)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Nastavak putovanja ka Montepulcianu - gradiću na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana;

- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

FXT

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama